Головна » 2013 » Вересень » 14 » Чемпіонат Згурівського району. 13-14 тури
22:13
Чемпіонат Згурівського району. 13-14 тури

13 тур
Погода внесла свої корективи в перебіг матчів. Ось такими словами із заголовку зустрічали глядачів футбольні поля. Тринадцятий ігровий день ЧЗР 2013 став туром гостей – господарі в цю суботу залишилися на сухому пайку. З п’яти матчів усі перемоги у гостьових команд. Із усіх зустрічей напевно найнесподіваніший це перемога «Ниви» у Безуглівці. Це перша "вікторія" цієї симпатичної команди з чим її і вітаємо! А зараз до діжки меду додамо трохи дьогтю. Часто від вболівальників та гравців доводиться чути запитання чому нічого не пишуть про суддівські помилки, або упереджені дії. Відповідь на це проста: досконалих людей не буває – ані футболістів, ані суддів. То ж будемо сприймати футбол дійсно як гру, а не як питання життя чи смерті. Попутно подякуємо суддям, що вони у нас є і будемо сподіватись на їхнє сумління (в тому плані, що вони час від часу освіжатимуть у пам’яті правила заглядаючи у відповідну літературу).
«Садовод»(Нова Олександрівка) – «Дружба»(Нова Оржиця/Лизогубова Слобода) - 2:3. А що ви хотіли? Аби «Садовод» "прибив" одного з лідерів Чемпіонату? Напевно так – багато хто хотів і очікував цього. Окрім, звичайно, гравців «Дружби». Матч вийшов запеклим, бойовим. З самого початку команди увімкнули максимальні швидкості. Перше взяття воріт глядачі побачили на 25 хв: Віктор Панько виводить уперед гостей. «Садовод» не погоджується з таким перебігом подій і через 10 хв відновлює статус-кво: після потужного удару по воротах м’яч відскакує у поле і перший на добиванні Олександр Степура не залишає воротарю шансів. Проте «Дружба» ще до перерви повторно виходить уперед: на 40 хв відзначився Віктор Шульга. У другому таймі знову спостерігався високий градус гри. Господарям втрачати не було чого і вони мчали вперед на очах рідних вболівальників. І таки на 75 хв Нова Олександрівка ще раз встановлює паритет: Олександр Кучер майстерно виконує штрафний удар. Але фортуна цього вечора була на стороні гостей: на 85 хв «Садовод» залишається у меншості, а на 90 хв настає фінальна розв’язка – Олександр Прокопенко ставить крапку в цій грі.
«Згура»(Згурівка) – «Дорожник»(Згурівка) - 1:3. Не легко далась перемога й іншому лідеру Першості. Суперник «Дорожника», а за сумісництвом ще й земляки, «Згура» грала злагоджено, натхненно ні в чому намагаючись не поступатись супернику. «Дорожник» забив два голи у першому таймі: на 10 хв Артем Андрусік і на 25 із штрафного Сергій Кононенко. Маючи перевагу після перерви «Дорожник» дещо збавив оберти, цим скористалась «Згура» - після перерви команда заграла ще активніше і була винагороджена: на 75 хв Іван Андрієнко тонким пасом виводить Павла Сову сам-на-сам з воротарем і нападник пробиває без шансів на порятунок. На полі закипіли емоції, які загасив лише гол Артема Андрусіка на 90 хв.
«КІС-Агро»(Безуглівка/Середовка) – «Нива»(Нова Оржиця/Лизогубова Слобода) - 1:2. «Нива» реваншувалась за принизливу домашню поразку в першому колі. По всьому видно команда Володимира Штакала додає у грі. Всі гравці провели зустріч на високому рівні, особисто слід відзначити вдалу гру у виконанні центрального півзахисника Олександра Мороза. Гості відкрили рахунок на 15 хв, автором став Руслан Кунц. «КІС-Агро» відповів на 20 хв голом Володимира Гаркавого. «Нива» підсилила тиск на ворота суперника і досягла свого: за 5хв до перерви Петро Хвіст забиває другий гол команди. Прикро, але господарі у другому таймі "попливли". Не в останню чергу через суперечності всередині команди цей матч «КІС-Агро» проводили без своїх лідерів. А без лідерів шанси Безуглівки на достойний результат впали далеко за плінтус. До кінця чемпіонату залишилось не так вже й багато, отже сподіватимемось що команда все ж зорганізується і дійде до фінішу з високо піднятою головою. А «Нива» довела свою справу до логічного завершення. В цей час одинадцять сердець на полі билися в унісон. Ще раз вітаємо «Ниву» з перемогою.
«Кристал»(Мала Березанка) – «Зелена Брама»(Право Жовтня) - 0:3. Хвилин 15 на полі точилася рівна боротьба з чималою кількістю моментів. Було помітно, що напад обох команд перегравав захисників. А на 15 хвилині гра «Кристала» зламалася через вилучення основного правого захисника. Як завжди були активні Максим Гошва та Віталій Сахно, але цього було замало. Надалі домінувала у грі «Зелена Брама». Ще до перерви гості розписались у воротах малоберезанців двічі: на 30 хвилині Мар’ян Богуш і на 35 Сергій Задоя. Після перерви Право Жовтня закріпили свою перевагу голом на 60 хв у виконання Олександра Кушки. До речі останній гол вийшов видовищним: з центрального кола нападаючий перекинув воротаря. Цей день став особливим не тільки для «Зеленої Брами», а й для правого захисника команди Олександра Фещенка якому саме цієї суботи виповнилося 18 років. Приєднуємось до привітань і побажань.
«Супій»(Мала Супоївка) – «Оржиця»(Стара Оржиця) - 1:8. Суперечка імені двох річок показала, що таки в Оржиці більше водиться риби. Гості грали розкуто і креативно. Здається «Оржиці» не став би на заваді і автобус перед воротами «Супою». Чому так вийшло? Можливо через те, що «Супій» не сів у глухий захист, а кинувся на суперника з відкритим забралом. Активними на полі були лівий захисник господарів Микола Волошин і форвард Іван Панов. Але все ж у захисті господарів були великі провали чим вдало і скористалися оржичани. По 4 голи, немов змагаючись між собою, забили Ігор Остренок та Володимир Костромін. У «Супою» гол після перерви забив Євген Мринський.
14 тур
Минулої суботи інтрига в першості Згурівщини закрутилася до неймовірності. В основному це стосується боротьби за чемпіонство, хоча й суперечка за третє місце обіцяє бути захопливою. Вперше від початку цьогорічного розіграшу ми позбулися двовладдя на Олімпі. Після тринадцяти матчів без втрат іде «Дружба». Вперше оступився «Дорожник», команда під проливним дощем не здолала «Зелену Браму». Тут доречно згадати слова С. А. Довгого: тренер «Дорожника» скаржився, що проти його підопічних команди району грають з подвійною енергією. Це дійсно – така картина спостерігається майже в кожному турі. Хто винен? Насправді тут потрібно не винних шукати, а подивитися на ситуацію під іншим кутом зору. Ну так вже історично склалося, що регіональні колективи вважають найпринциповішим суперником команди із столиць, обласних чи районних центрів. Висновок: «Дорожнику» варто налаштовуватись на кожну гру як на останній бій і тоді доля перемоги буде у їхніх руках. А ще такі перемоги будуть у стократ ціннішими. До речі доля чемпіонських медалей теж у руках «Дорожника» - все на 90% вирішиться у очному протистоянні з «Дружбою» цієї суботи. Добре, цю подію ми про анонсуємо окремо, а зараз перейдемо до десерту, тобто звіту про матчі.
«Зелена Брама»(Право Жовтня) – «Дорожник»(Згурівка) - 1:1. Одразу варто сказати, що зустріч за обопільної згоди відбулася у Згурівці, через незадовільний стан газону в Право Жовтня. Гра, не зважаючи на зливу, стала справжньою окрасою туру: інтрига, непоступливість, динаміка – все як на замовлення. «Дорожник» до перерви міг кілька разів засмутити воротаря суперників. Гострих моментів було вдосталь, але надійно діяв голкіпер та захист Право Жовтня. Ще в одному моменті м’яч влучив у поперечку воріт. Перший тайм так і завершився з сухим рахунком, але перевага «Дорожника» надавала команді впевненість у майбутньому взятті воріт. Так і сталося на початку другого тайму: на 50 хв рахунок відкрив Євген Мельчарек. Це трохи заспокоїло команду, адже до перерви команді довелося витратити багато сил. Але, як вище було сказано, «Зелена Брама» була налаштована попсувати нерви згурівчанам. На 60 хв Право Жовтня відновили статус-кво: автором голу став Дмитро Панченко. «Дорожник» провів ряд замін і підсилив тиск. Але, напевно, це був не день згурівчан. Команда поклала масу зусиль для перемоги та все було марно. Щоб порахувати моменти біля воріт «Зеленої Брами» за останні пів години гри не вистачить місця в газеті. Кожна атака згурівчан завершувалась ударом по воротах, кожні дві хвилини або подавався кутовий, або пробивався штрафний. Право Жовтня мужньо вистояло, лідерами команди на полі були: форвард Віталій Козак та передній захисник Віталій Митько. До речі Віталію Митьку 9 вересня виповнилося 43 роки!!! Вітаємо і бажаємо гравцю міцного здоров’я. Цікаво – «Зелена Брама» могла навіть перемогу вирвати: команда мала кілька непоганих контратак, а за три хвилини до кінця гри м’яч влучив у штангу.
«Оржиця»(Стара Оржиця) – «Садовод»(Нова Олександрівка) - 3:2. Перефразовуючи пісню з відомого радянського фільму ("Біле сонце пустелі") про Нову Олександрівку можна сказати: «Не везе в футболі – повезе в любові»! Ні дійсно посудіть самі: у двох останніх зустрічах проти команд з берегів Гнилої Оржиці «Садовод» демонструючи впевнену та цікаву гру поступився з однаковим рахунком 2:3. За іронією долі у наступному турі Нова Олександрівка зустрічається з третім представником з берегів вищеназваної річки «Нивою». У даній грі ключовою стала 15 хв коли суддя поставив сумнівний пенальті у ворота гостей. Без шансів для воротаря одинадцятиметровий реалізував Ігор Остренок. На цей гол «Садовод» відповів на 25 хв: Олександр Степура головою замкнув подачу Олександра Кучера з кутового. Гра проходила на зустрічних курсах, атака на атаку. На перерву все ж команди пішли за переваги господарів: капітан Олексій Петя влучно пробив штрафний. У другому таймі «Садовод» майже одразу зрівняв рахунок: на 50 хв Сергій Панчук забив красивий гол майже з 40 метрів. Нова Олександрівка ще додала і могла навіть вийти вперед. Гості давили, але згодом провівши вимушені заміни команда збавила оберти чим і скористалася «Оржиця». На 65 хв Євген Зайков замкнув простріл ударом головою. Цікаво що через 5 хв цей гравець залишив свою команду у меншості через другу жовту картку. «Садовод» не зміг скористатися чисельною перевагою: Дмитро Прилуков, лідер атаки, граючи з підвищеною температурою замінився, також пішов з поля капітан Олександр Кучер. Більше того Нова Олександрівка на 80 хв теж залишилася у меншості через вилучення. На останніх хвилинах проходила рівна гра. Захист «Оржиці» грав упевнено, особливо надійними діями відзначився передній захисник господарів Сергій Соловей. Стара Оржиця виходить на чисте третє місце.
«Дружба»(Нова Оржиця/Лизогубова Слобода) – «Кристал»(Мала Березанка) - 11:0. «Дружба» у звітній грі банально "відскочила" проти потужного «Кристала»… Так міг починатися огляд цього матчу якби малоберезанці зібрали основну команду (приміром як у грі проти «Дорожника»). А так, привізши зелену молодь гості отримали повну сітку м’ячів на різний смак. Голи у господарів забивали: 3 – Євген Дзюба, по 2 – В’ячеслав Купрій, Віктор Шульга та Микола Литвиненко, один – Віктор Панько і ще один авто гол.
«Згура»(Згурівка) – «КІС-Агро»(Безуглівка/Середовка) - 5:1. Гра відбулася у Безуглівці. Неладно щось у королівстві «КІС-Агро». Команда ніби і почала гру непогано: вже на 5 хв Олег Реготун відкрив рахунок, а згодом від другого голу згурівчан врятувала перекладина. Але потім ніби хтось перемкнув невидимий тумблер. «Згура» перехопила ініціативу в свої руки і не відпускала її до фінального свистка. Команда Г. А. Тимченка грала натхненно з іскоркою. В результаті згурівчани перемогли з крупним рахунком. Голи забивали: Сергій Желізняк, Ярослав Костюк, Дмитро Удовенко, Олександр Олійник та Іван Андрієнко.
«Супій»(Мала Супоївка) – «Нива»(Нова Оржиця/Лизогубова Слобода) - 1:1. Можливо у грі двох аутсайдерів і було багато помилок, зате емоції тут вирували справжні. Загалом по грі потужніше виглядав «Супій»: команда більше володіла м’ячем. Але гостріших моментів, що цікаво, було більше у «Ниви». Вже на 20 хв гості виконували пенальті, але воротар «Супою» Дмитро Бордюжан удар відбив. Перший тайм завершився без голів. Після перерви команди не збавили оберти. На 70 хв півзахисник господарів Ігор Крамаренко створив маленьке диво: обіграв 4-х суперників і потужно пробив під дальню штангу. Ще через трохи господарі могли подвоїти рухунок, але удар Бориса Уварова відбила штанга. Також непогано провів гру передній захисник «Супою» Микола Волошин. Все ж зустріч завершилася мировою: на 85 хв Дмитро Смітюх потужно пробив штрафний з 35 метрів. У складі «Ниви» активними діями відзначився Руслан Кунц, який до речі цієї ж суботи відзначав день народження. Наші вітання.
Технічні результати дивіться тут

Коля Кучеренко

Сторінка Чемпіонату Згурівського району з футболу

Категорія: Згурівський район | Переглядів: 706 | Додав: Yahotynsport | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: