Головна » 2013 » Грудень » 27 » Світлана Ярьомка - чемпіонка світу з боротьби самбо
20:27
Світлана Ярьомка - чемпіонка світу з боротьби самбо
Наприкінці листопада відома вишнівська спортсменка(вихованка тренера Яготинської ДЮСШ В.Семперовича, почесний громадянин міста Яготин) Світлана Ярьомка здобула титул чемпіонки світу з боротьби самбо, під час ювілейних змагань, які відбулися у Санкт-Петербурзі.
Культурна столиця Росії прийняла ювілейний, сороковий Чемпіонат світу. У масштабних змаганнях взяли участь 600 спортсменів з 75 країн.
В категорії понад 80 кг, в якій виборола перемогу Світлана Ярьомка, змагалися 11 учасників. Україну представляла збірна, у кожній ваговій категорії було по одному учаснику з різних міст країни.
Взагалі Україна показала на ЧС солідний результат. Наша збірна привезла додому три золоті медалі. На змаганнях відзначилися: Тетяна Савенко з Кривого Рогу, Марина Прищепа з Дніпропетровська і, звісно, Світлана Ярьомка з Вишневого. А також українці, зокрема чоловіки, посіли другі та треті сходинки п’єдесталу.
В загальному командному заліку дівчата-українки вибороли друге місце поступившись Росії. Це значне досягнення, адже три золоті медалі – гідний результат для змагань світового рівня.
За чотири дні до Чемпіонату світу Світлана Ярьомка здобула звання чемпіонки України на змаганнях у Харкові. Не дивлячись на переїзди, перельоти і форс-мажорні обставини наша спортсменка досягла успіху світового визнання.
Значущим фактором стало те, що під час фінального бою Світлана здобула перемогу над російською спортсменки.
«Змагання тривали три дні. У своїй категорії я боролася в останній день і це було важкувато, адже в попередні два дні чемпіонату ми вболівали за учасників нашої збірної, це виснажує», - зазначає спортсменка.
Світлана не збирається зупинятися на досягнутому, адже вона впевнена, що немає меж досконалості. Звісно бувають недопрацювання, щось виходить не так, як хотілося. Проте дівчина налаштована здобувати нові й нові перемоги і йти вперед.
Заслужений тренер України Віктор Мужчина зазначив: «До звання чемпіон світу спортсмени прямують протягом всього життя. І це рідке явище, коли спортсмен стає чемпіоном, таких – одиниці, а особливо в такому віці, як Світлана».
Під час розмови зі спортсменкою та її тренером було помітно, як Віктор Мужчина пишається своєю вихованкою, і як сама Світлана задоволена результатом підготовки та багаторічної праці над собою.
По завершенню інтерв’ю тренер Світлани по секрету поділився планами на майбутнє. Наступним пунктом серед досягнень Світлани має стати участь в Олімпійських іграх.

Цьогоріч боротьба самбо відзначає 75-річчя з моменту заснування. Розроблений в СРСР вид боротьби був названий абревіатурою, що означає «самооборона без зброї». Його основою стали найефективніші прийоми захисту і нападу з різних бойових мистецтв, а також елементи національної боротьби деяких народів світу. Окрім фізичної, в цій боротьбі є і філософська складова: самбо покликане виховувати патріотизм, інтернаціоналізм, самодисципліну.

http://vyshneve.org

Переглядів: 819 | Додав: Yahotynsport | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: