Головна » 2013 » Жовтень » 23 » 1/4 фіналу Кубка Переяслав-Хмельницького району
18:16
1/4 фіналу Кубка Переяслав-Хмельницького району
Черговий футбольний сезон в Жовтневому можна вважати закритим. Це всі розуміли ще в середу, коли на жеребкуванні Кубку Переяславщини нам випав віце-чемпіон району "Сімекс". Залишилося відстояти проти них 90 хвилин, при цьому сильно не зганьбитися. Якщо трансформувати ситуацію на професійний футбол, то це приблизно якби донецький "Шахтар" приїхав у гості до першолігової (вже неіснуючої) "Кримтеплиці". На кого б ви поставили в такому матчі?
Зберегти обличчя - головне завдання наших хлопців. Не вдарити цим обличчям в бруд, не розбити його об міцний "Сімекс", не зробити огидним для інших. Просто сказати "вдалося" - нічого не сказати. "Гранд" стрибнув вище голови, забив дем'янчанам аж чотири голи, нав'язав серйозну боротьбу, змусив їх нервуватися.
Хоча перший тайм говорив про те, що станемо ми в один ряд з "Косталом" (минулий матч 5:1) й іншими вищоліговими командами, нещадно битими "Сімексом". Ще й арбітр в такі складні миті показував свою непрофесійність. Спочатку він не відреагував на бокового арбітра, коли той фіксував офсайд у момент голу в наші ворота. Ні, він не розсудив епізод на свій погляд, він просто не бачив лансмена, а потім сказав, що той не піднімав прапорця. Ну це ще гаразд. Аяк вам таке? Гравець "Сімекса" виконує штрафний удар. Доки м'яч у повітрі, лунає свисток, всі зупиняються, наш голкіпер відпускає щойно впійманий снаряд, а дем'янчанин відправляє круглого в ворота. Що б ви думали? Гол! А що ж то за свисток був після удару? "А я так завжди легенько свищу" - приблизна відповідь арбітра. Тобто він бігає по полю і легенько посвистує, щоб самому не сумувати і гравці далеко не тікали? Ніби футбольний пастушок: свисть-свисть, ось і збіглися всі до купки. Цьому представнику феміди це було, як нікому, доречно, бо фізична форма не дозволяла далеко бігати. Мабуть, на дальньому від нас, вболівальників, фланзі вже й стежинка метрів на 10-15 є, де постійно топтався наш герой. А про правила діагонального переміщення суддів він чув? Та яке там, йому з азами футбольних правил розібратися б.
Таке жахливе суддівство, безперечно, вплинуло і на футболістів. Як такого, футболу було дуже мало, зате була боротьба жорстка, жорстока, брудна. Через травми недограли матч аж четверо "грандівців", добряче отримували і гості. Але ми хоча б не "нили" (не знаю подібного українського слова, тому використовуватиму таке). Весь район говорить, що таких "нитиків", як команда з Дем'янців, ще пошукати треба, та особисто я зміг пересвідчитися в цьому лише сьогодні. Дійсно, в них у кожній ситуації є своя думка і вони її намагаються постійно довести, а ще коли щось іде не по їхньому плану... Наші хлопці розповідали, що неможливо грати, не через силу суперників, а через їхні постійні необгрунтовані розмови. Так, може, і чемпіонства так вигравалися - просто випрошувалися?
Я не говорю, що "Сімекс" слабкий. Команда сильна, сильніша від нас на даному етапі, але далеко "не такий страшний вовк, як його малюють". Цей колектив можна перемогти на самому бажанні, чого сьогодні ми мало не зробили. Після першого тайму "Гранд" програвав 2:5, та коли немає чого втрачати і грається простіше. Наші хлопці швидко відіграли два м'ячі і просто шокували нахабних гостей. Звичайно, клас зіграв своє і дем'янчани спромоглися на ще один гол.
Ми не тільки зберегли лице, а й покращили його перед своїми вболівальниками, та й перед всім районом. А яке ж у "Гранду" лице? Як на мене, "Гранд" - молодий, спортивний, красивий хлопець. З роками ж він перетвориться на справжнього чоловіка, який точно нікому не дасть спуску.

Віталій Усик

P.S Результати матчів 1/4 фіналу Кубка Переяслав-Хмельницького районУ:
"Гранд" Жовтневе - "Дем'янці-Сімекс" Демянці - 4:6
"Темп" Переяславське - "Нива" Єрківці - 1:5
"Укрпромпостач" Пристроми - ФК "Велика Карутуль" - 4:2
ФК "Пологи-Вергуни" - "Стейкагро" Гайшин - 2:6
Категорія: Переяслав-Хмельницький район | Переглядів: 645 | Додав: Yahotynsport | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: